BG EN
Първата мобилна апликация в Източна Европа, бореща се против домашното насилие над жени и деца.
Медийни партньори:
Какво прави приложението?
Приложението е достъпно на английски и български език. То съдържа полезна информация не само за хора, жертви на домашно насилие, но и за техните приятели и познати. Локализацията на жертвата, както и най-близките центрове за подкрепа. Национални, денонощни линии за помощ и бутон за бързо набиране 112. Тест, състоящ се от 13 въпроса, подготвени от тясно специализиран психолог, целящ да намери отговор дали човек е под форма на домашно насилие.
Какво прави приложението?
Опция „Моят дневник“, където можете да проследявате, записвате и документирате всякакъв вид насилие. Образователни материали за различни форми на домашно насилие, видове подкрепа и митове. Ръководство за онлайн сигурност. Съвети за напускане на насилствена връзка. Скрий бутон, който с едно щракване превръща приложението в календар за месечна менструация и овулация.
ZaTeb Angels
Деси Кейт
"Бъдете силни и имайте предвид, че заслужавате по-добро, защото отношенията се състоят от любов и уважение, а това не се случва, когато се удря на партньора. Това се случва, когато се разбираме един друг и търсим решение, което да дава спокойствие на двама ви и ви вдъхновява да се справите по-добре заедно. Заедно сме по-силни! Нека приключим с насилието днес!"
Янита Янчева
"Гордея се, че подкрепям и помагам на За теб да предоставя на тези жени помощ и подкрепа за по-добър живот."
Нанси Карабойчева
“Наистина вярвам, че тази тема не трябва да бъде ТАБОО, тя не трябва да бъде ПОДМИНАВАНА и да не й се обръща достатъчно внимание!”
Таня Герданова
"Искам да променя света към по-добро! Вярвам, че промяната започва днес във всеки от нас. Предприемете действия и нека спрем домашното насилие заедно!"
Марина Войкова
"Ставам част от инициативата на За теб, защото вярвам, че никога не трябва да ставаме роби на по-слабите! Аз наричам насилниците СЛАБИ, защото само този тип хора могат да използват физическо или емоционално насилие над друго лице. Силен човек не познава насилието!"
Радост Тодорова
Не на домашното насилие бихме искали да кажем всички жени, без значение дали сме пострадали или не. Когато един мъж посегне на една жена и вдигне ръката си срещу нея, той вече не е мъж. Не мълчете!
Теди Грозданов
Аз подкрепям каузата на За Теб като мъж, като личност, като брат и като приятел!
Хриси Парова
Знам за себе си като жена, че за да бъда щастлива ми трябва спокойствие в дома, нежност от мъжа до мен, подкрепа, признание, помощ и любов! Не оставайте безразлични към жертвите на домашно насилие, те се нуждаят от всички нас.
Християна Тодорова
Крайният резултат от насилието е, че жертвата е с осакатена и непълноценна вътрешна сигурност. За жертвата на насилие светът е по-враждебно и несигурно място отколкото за всеки друг! МЪЛЧАНИЕТО УБИВА... говорете без да се страхувате!
Александър Кадиев
Подкрепям каузата “За Теб", защото няма нищо по-важно от любовта и разбирателството между хората! Насилието трябва да спре! Мъже - бъдете нежни, разбиращи, любящи!
Глория Петкова
Вярвам в правото на всяко човешко същество да съществува в свят без насилие. Вярвам че НИКОЙ няма право да посяга психически или физически на друго човешко същество. Вярвам че има начин насилието над жени да остане в миналото и “За Теб”е една стъпка към постигането на тази цел.
Деница Стоянова
Аз подкрепям За Теб, защото жертвите на домашно насилие ги има, виждаме ги или не. Болката им е голяма, срамът затваря устите им, а страхът е завладял живота им. Те имат нужда от подкрепа и гласност. Мен ме е грижа.
Христо Стоичков
Трябва да се обърне внимание на проблема домашно насилие в нашето общество. Явно изявявам моята позиция, че това е недопустимо и трябва да спре! Знам какво е жената за моето семейство, знам какво е да я уважаваш. Подкрепете жертвите и не си затваряйте очите!